IMEX Frankfurt 2012

05.06.2012

Německý Frankfurt nad Mohanem hostil ve dne 22. – 24. května 2012 již 10. ročník jednoho z nejvýznamnějších světových veletrhů v oblasti kongresové a incentivní turistiky – IMEX 2012. Veletrhu se zúčastnilo více než 3.500 vystavovatelů ze 157 zemí, kteří prezentovali svou nabídku v oblasti MICE.

Ve spolupráci s agenturou CzechTourism a Czech Convention Bureau byli poprvé na veletrhu také zástupci regionální kanceláře East Bohemia Convention Bureau, kteří zastupovali Pardubický kraj. Tento region byl prezentován jako ideální místo pro pořádání a konání akcí středního rozsahu. Zástupce EBCB během veletržních dnů jednal zhruba s 15 MICE nákupčími z různých lokalit o konkrétní nabídce Pardubického kraje vhodné pro jejich připravované aktivity.

V rámci oslav 10. ročníku veletrhu proběhla i na stánku České republiky malá oslava spojená s losováním cen pro přítomné nákupčí. EBCB a její partner, Kongres hotel Jezerka, věnovala jednu z cen, kterou byl dvoudenní pobyt v tomto hotelu pro dvě osoby. Vzhledem k získaným kontaktům z řad MICE nákupčích (hosted buyers) a načerpaným zkušenostem z konkrétních jednání lze účast zástupců EBCB na veletrhu IMEX Frankfurt 2012 hodnotit velmi kladně. Pardubický kraj se tak i v této oblasti díky kvalitní nabídce služeb nově vznikajících i stávajících kongresových zařízení začíná postupně stávat vyhledávanou destinací pro pořádání především akcí středního rozsahu.

Mgr. Josef Rychter
East Bohemia Convention Bureau                                                         

Tel: 466 030 412
GSM: 725 058 474
e-mail: j.rychter@eastbohemiaconvention.cz